Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε μίνι μάρκετ για παραβίαση των μέτρων

0
472

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, με αποτέλεσμα αρκετοί να είναι οι επαγγελματίες της μικρής λιανικής που θα αναγκαστούν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα που σχετίζονται με την παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τοπικό μέσο, ένα μίνι μάρκετ στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από την αστυνομία, στα πλαίσια εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά του covid 19, διαπιστώθηκε ότι εντός του καταστήματος είχε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων από τον επιτρεπόμενο. Ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ παράλληλα οι αρχές αποφάσισαν την αναστολή της επιχείρησης για 15 μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε η κακοκαιρία σταμάτησε τους ελέγχους. Την Τρίτη διενεργήθηκαν συνολικά 40.950 έλεγχοι, από τους οποίους καταγράφηκαν 779 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 243.250 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δύο επιχειρήσεις. Παράλληλα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Πηγή: https://www.minimarketmag.gr/

0 0 vote
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments