Σενάριο για Food Pass στα σούπερ μάρκετ

0
48

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει τις πύλες της η 86η ΔΕΘ και ήδη υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, σχετικά με τα νέα μέτρα ενίσχυσης.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι πολλά, αφού στο τραπέζι έχουν «πέσει» η αύξηση του κατώτατου μισθού, η αύξηση συντάξεων, η εισφορά αλληλεγγύης, το Fuel Pass 3, αλλά και το λεγόμενο food pass.

Mε τις τιμές των τροφίμων να ανεβαίνουν συνεχώς, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί ένα voucher αγοράς προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, χωρίς να είναι γνωστό προς το παρόν, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί, αν θα αφορά και τα καταστήματα της μικρής λιανικής. Αλλά και αν όχι, πόσο μπορεί να επηρεάσει τον ανταγωνισμό για τα μίνι μάρκετ που έχουν «χτυπηθεί» αρκετά και από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα.

Όσον αφορά το food pass πάντως, φημολογείται ότι θα είναι μία επιταγή ύψους 200 ευρώ στα πρότυπα του fuel pass που θα δίνει τη δυνατότητα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες να ψωνίσουν τρόφιμα και είδη ανάγκης στα σούπερ μάρκετ. Το Food Pass βέβαια θα είναι στοχευμένο και θα χορηγηθεί σε όσους έχουν ανάγκη, όπως είχε δοθεί στο παρελθόν και το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων και Πάσχα. 

Πηγή: minimarketmag.gr

0 0 votes
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments