Ο Παπαστράτος έβαλε στόχο να εγκαταλείψουμε το τσιγάρο

0
2016

Σήμερα η Ελλάδα, με 2,4 εκατομμύρια καπνιστές, καταλαμβάνει την τρίτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά το κάπνισμα. Κάτι που θέλει να αλλάξει η Παπαστράτος η οποία έθεσε από χθες έναν φιλόδοξο στόχο. Έως το τέλος του 2021, 1 εκατομμύριο Έλληνες καπνιστές να εγκαταλείψουν το τσιγάρο. Ένας φιλόδοξος στόχος τον οποίο η εταιρεία εκτιμά ότι θα καταφέρει να τον πετύχει σε συνεργασία και με την πολιτεία.

Ήδη, όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα τελευταία τρία χρόνια περίπου 300.000 καπνιστές, είτε διέκοψαν το τσιγάρο είτε μετακινήθηκαν σε εναλλακτικές όπως είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού. Προς το iqos μετακινήθηκαν 210.000 πρώην καπνιστές συμβατικών τσιγάρων.

Πως όμως θα επιτευχθεί ο στόχος 1 εκατ. καπνιστές να εγκαταλείψουν το τσιγάρο; Ένα από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν είναι η ενημέρωση. Στο πλαίσιο αυτό η Παπαστράτος ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης σε 20.000 σημεία λιανικής πώλησης ώστε τα προϊόντα νικοτίνης να μην πωλούνται σε ανήλικους. Επίσης η εταιρεία θα συνεχίσει τις συνεργασίες με smoke free πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να θέσουν τέλος στο τσιγάρο, όπως είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε ο κ. Χαρπαντίδης, η εταιρεία θα φέρει στην ελληνική αγορά και άλλα προϊόντα προκειμένου να προσφέρει στους καταναλωτές και άλλες εναλλακτικές να κόψουν το τσιγάρο. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Χαρπαντίδης, ανέφερε πως χρειάζεται ένα ρυθμιστικό πλαίσιο έτσι ώστε τα νέα προϊόντα να αξιολογούνται από τις Αρχές για τη σωστή ενημέρωση των καταναλωτών, ενώ σημείωσε πως η Ιατρική και επιστημονική κοινότητα πρέπει να μελετήσει τα νέα προϊόντα βάζοντας στο μικροσκόπιο τις επιστημονικές έρευνες που τους αφορούν.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Παπαστράτος είπε πως έχει πολλούς συμβολισμούς σε ότι αφορά το ίδιο το επιχειρείν και την υπευθυνότητα του επιχειρείν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια να αναφέρει πως η εταιρεία Παπαστράτος και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει είναι συμβατές με την εποχή και σέβεται το ανώτατο αγαθό που είναι η υγεία του ανθρώπου.

Πηγή: capital.gr

0 0 vote
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments