Δωρο-κάρτες για… αγορά των υπερφορολογημένων τσιγάρων μοίρασε η Σκωτσέζικη κυβέρνηση σε οικογένειες!

0
88

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ – Δωρο-κάρτες στην Σκωτία θα ισχύουν για τα προϊόντα καπνού

Οι τοπικές δωρο-κάρτες Scotland Loves για κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα θα μπορούν να δαπανώνται σε τσιγάρα και άλλα προϊόντα καπνού καθώς δεν είναι δυνατή η απαγόρευση, αναφέρουν οι Glasgow Times.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας δίνει δωρο-κάρτες αξίας 105 λιρών σε περίπου 84.500 νοικοκυριά που πληρούν τις προϋποθέσεις για μείωση του δημοτικού φόρου. Οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εκατοντάδες καταστήματα και αφού αρχικά σχεδίασαν να αποκλειστεί η αγορά προϊόντων καπνού, οι αξιωματούχοι είπαν τώρα ότι αυτό δεν θα ήταν δυνατό.

«Καθώς οι περισσότεροι λιανοπωλητές τροφίμων πωλούν επίσης καπνό, τα επιδιωκόμενα οφέλη του προγράμματος δεν θα ήταν παραδοτέα εάν αυτές οι επιχειρήσεις αποκλείονταν», ανέφερε μια έκθεση.

Σύμφωνα με τους Glasgow Times, το προσωπικό του δημοτικού συμβουλίου θα συνεργαστεί με το Scotland’s Towns Partnership για να διασφαλίσει ότι «η αποστολή μηνυμάτων στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις γίνεται με τρόπο που αποθαρρύνει τη δαπάνη δωροκαρτών για τον καπνό».

Η ομάδα των Συντηρητικών της Γλασκώβης πίεσε να μην μπορούν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τις κάρτες για καπνό ή αλκοόλ. Εκείνη την εποχή, η επικεφαλής του συμβουλίου Σούζαν Άιτκεν είπε ότι: «Θα ήταν η άποψή μου ότι αν κάποιος θέλει να πάει για ένα γεύμα σε ένα τοπικό εστιατόριο θα πρέπει να μπορεί να αγοράσει μια μπύρα ή να μοιραστεί ένα μπουκάλι κρασί. Αλλά ο καπνός είναι διαφορετικός. Ως χώρα, έχουμε αποφασίσει ότι περιορίζουμε σημαντικά την πρόσβαση των ανθρώπων στον καπνό είτε μέσω της απαγόρευσης του καπνίσματος είτε μέσω των περιορισμών διαφήμισης και προβολής».

Ο Εργατικός σύμβουλος Μάλκολμ Κάνινγκ χαρακτήρισε την κίνηση «πατερναλισμό στα άκρα» και είπε: «Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους φτωχούς να ξοδέψουν τα δικά τους χρήματα χωρίς να τους βάλουμε περιορισμούς που δεν τους επιτρέπει ένα φάκελο καπνό» αναφερόμενος στην οικονομική λύση των στριφτών τσιγάρων από φάκελο καπνού όπου προσφέυγουν πολλοί Βρετανοί λόγω των πολύ ακριβών τιμών των τσιγάρων στην Βρετανική αγορά όπου τιμολογούνται στις 9,50 λίρες έως και τις 13 λίρες για την αποθάρρυνση και αποτροπή της αγοράς τους για γνωστούς λόγους υγείας που μετατρέπονται σε άμεσο οικονομικό παράγοντα.

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

0 0 votes
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments