«Άστοχο και αποσπασματικό το μέτρο για τα περίπτερα»

0
816

Ανησυχία προκαλεί στους ιδιοκτήτες και στους εργαζόμενους στα περίπτερα η απόφαση της κυβέρνησης να κλείνουν από τις 12 τα μεσάνυχτα, με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής, Γιώργο Δούκα να χαρακτηρίζει το μέτρο άστοχο και αποσπασματικό.

Σύμφωνα με το μέτρο που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Σάββατο έως τις 4 Οκτωβρίου, τα καταστήματα λιανικής πώλησης- περίπτερα, κάβες, μίνι μάρκετ, ψιλικά- θα είναι κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Το γεγονός αυτό ήδη έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των επαγγελματιών του κλάδου, αφού δεδομένου ότι (και) τα μαγαζιά κλείνουν στις 12, πολλοί και πολλές προμηθεύονταν αλκοολούχα ποτά από τα περίπτερα.

Ως “άστοχη ενέργεια, αποσπασματική και γεμάτη άγχος” χαρακτήρισε το κλείσιμο των περιπτέρων ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής, Γιώργος Δούκας, μιλώντας στον Αθήνα 984, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «ο κορονοϊός δεν κυκλοφορεί μόνο το διάστημα 12-5».

Εξήγησε ότι μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τα 24ωρα περίπτερα, καθώς οι εργαζόμενοι «κάνουν τους security» το διάστημα που θα πρέπει να παραμένουν κλειστά.

Εξέφρασε, επίσης, την υποψία του ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης στοχεύει στον αφανισμό του κλάδου, ώστε τα περίπτερα να περάσουν στις μεγάλες αλυσίδες, ενώ τόνισε πως αμφιβάλλει εάν το μέτρο αυτό το συνέστησαν οι γιατροί.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Δούκας επεσήμανε ότι από τη στιγμή που εφαρμόστηκε το μέτρο, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποζημιωθούν, καθώς, ήδη, από το Σάββατο που τέθηκε σε εφαρμογή, έχουν καταγραφεί απώλειες στον τζίρο.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

Πηγή: athina984.gr

0 0 vote
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments