Η Ευρώπη στην αγορά της μικρής λιανικής Στρατηγικές συμφωνίες και συνεργασίες με εμπορικές εταιρείες

0
7552

Η Ευρώπη ΑΕ βρίσκεται κάθε μέρα κοντά σας, προσφέροντας ποιότητα, κέρδος, εμπιστοσύνη, με ανταγωνιστικά προϊόντα σε αποκλειστική διάθεση από το europeshop.gr

Από τον Δημήτρη Παναγούλια, Γενικό Διευθυντή της Ευρώπη AE

Το 1999 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για τον χώρο του Τύπου στην Ελλάδα: ιδρύεται η εταιρεία Ευρώπη, με σκοπό να διανέμει καθημερινά τον Τύπο σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σήμερα, διανύοντας περισσότερα από 40.000 χλμ., με ένα δίκτυο 175 συνεργατών, παραμένει το πλέον συνεπές και αξιόπιστο πρακτορείο διανομής. Ένα πρακτορείο διανομής Τύπου πανελλαδικά, όπου, αυτήν τη στιγμή, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη διακίνηση εφημερίδων, σχεδόν το σύνολο του περιοδικού Τύπου και, ταυτόχρονα, ένα μέρος βιβλίων ελληνικών και ξενόγλωσσων.

Όμως οι αλλαγές και οι διαφοροποιήσεις στο λιανικό εμπόριο –λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και των συσχετισμών– έκαναν επιτακτική την ανάγκη αναζήτησης νέων κατευθύνσεων και στην αγορά της μικρής λιανικής. Στην Ευρώπη ΑΕ, έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να στηρίξουμε κατά βάση το δίκτυο των συνεργατών μας.

Με γνώμονα να αναζητήσουμε τρόπους που θα δώσουν μία επιπλέον ώθηση και κάποια επιπλέον έσοδα, από παράπλευρες ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν, καταλήξαμε πως έπρεπε να αναπτύξουμε μεταφορική και εμπορική δραστηριότητα. Με την ισχυρή θέση της Ευρώπης ΑΕ στο κομμάτι του μεταφορικού έργου και με στρατηγικές συμφωνίες και συνεργασίες με εμπορικές εταιρείες, αναπτύχθηκε μια νέα δραστηριότητα στο 3PL (Third Party Logistics). Το «άνοιγμα» αυτό βοήθησε άμεσα το δίκτυο, και εν γένει την αγορά μας, και μας έδωσε κίνητρο να συνεχίσουμε. Ξεκινήσαμε έτσι να αναπτύσσουμε περισσότερο το εμπορικό κομμάτι, συνάπτοντας κεντρικές συμφωνίες με Έλληνες παραγωγούς, με εισαγωγικές εταιρείες ή, απευθείας, με μεγάλες παραγωγικές μονάδες του εξωτερικού, τροφοδοτώντας με τα προϊόντα τους τη μικρή λιανική.

Εξειδίκευση και τεχνογνωσία

Έχοντας μοναδική εξειδίκευση και τεχνογνωσία στον τομέα των διανομών, η Ευρώπη ΑΕ εξελίσσεται σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία λιανικού εμπορίου, που εφοδιάζει με ποιοτικά, καινοτόμα, νέα και αναγνωρίσιμα προϊόντα ευρείας αποδοχής και ζήτησης την αγορά της μικρής λιανικής.

Δείγμα των «κινήσεων» αυτών της Ευρώπη ΑΕ αποτελεί η συνεργασία με την εταιρεία «Νερά Κρήτης», όπου συμφωνήθηκε η αποκλειστική διανομή προϊόντων της σε όλη την Ελλάδα, παρά την ύπαρξη του δικού της δικτύου. Παρόμοια συμφωνία έχει γίνει με την εταιρεία μπισκότων «Βιολάντα» για κάποιους κωδικούς, με την «ΕΒΓΑ» για τα κρουασάν και τις βάφλες, την «Οικογένεια Χριστοδούλου» για τους χυμούς των 250 ml.

Στρατηγικές συνεργασίες και συμφωνίες αποκλειστικής αντιπροσώπευσης προϊόντων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια έχουν υπογραφεί και με εταιρείες του εξωτερικού κορυφαίες στον χώρο τους και με τεράστια δυναμική.

Την “Appy Kids” για τους παιδικούς χυμούς με στέβια, την “Pata”, τη μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία στα chips και τα snacks, τη “Ragolds”, τον κορυφαίο οίκο στα καραμελοειδή στο εξωτερικό. Με ταυτόχρονες κινήσεις συμπληρώνεται η γκάμα των προϊόντων του δικτύου Ευρώπη ΑΕ με ενεργειακά ποτά και νερά βιταμινών, με snacks σε ποικιλία γεύσεων, αλλά και άλλα προϊόντα διατροφής. Επίσης, με είδη για την προσωπική φροντίδα και υγιεινή, την καθαριότητα των χώρων, με είδη γραφείου και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών μέσων, σε συσκευασίες επαγγελματικές, οικογενειακές και τις συνήθεις της λιανικής.

Μοναδικό δίκτυο

Η Ευρώπη ΑΕ αποτελεί το μοναδικό δίκτυο στην Ελλάδα που έχει καθημερινή πρόσβαση σε όλα τα σημεία, σαφώς ένα πλεονέκτημα στην τροφοδοσία και στην επισκεψιμότητα στο σημείο της μικρής λιανικής. Αυτό σημαίνει ότι καθένα από τα σημεία αυτά μπορεί να διαθέτει το μικρότερο απόθεμα που χρειάζεται, καθώς μπορούμε να το εφοδιάζουμε καθημερινά. Δεν θα χρειάζεται να έχει τεράστιο απόθεμα, άρα κεφάλαιο σε αποθήκη, γιατί θα μπορεί να παραγγείλει κάτι «σήμερα» και να το πάρει «αύριο» χωρίς να χρειάζεται να στοκάρει εμπορεύματα.

Σκοπός μας η διάθεση προϊόντων με ελκυστικές-ανταγωνιστικές τιμές, που προσφέρουν σημαντικό περιθώριο κέρδους στον συνεργάτη μας.

Η Ευρώπη ΑΕ έχει κατορθώσει να εφοδιάζει το δίκτυό της με προϊόντα στην καλύτερη ποιότητα, με τη χαμηλότερη τιμή, επιτυγχάνοντας υψηλό ποσοστό κέρδους στο σημείο και πολύ ανταγωνιστική τιμή για τον τελικό καταναλωτή.

Σε μια δύσκολη αγορά, με πληθώρα προϊόντων, το ταχέως αναπτυσσόμενο εμπορικό τμήμα της εταιρείας σχεδιάζει, καθημερινά, λύσεις, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης και παραγγελιοληψίας στο δίκτυό της μέσω του Β2B e-shop της “europeshop.gr”, αλλά και των εφαρμογών αυτού.

Επίσης, μέσω των πολυετών σχέσεων με εκδοτικούς ομίλους και ομίλους ΜΜΕ, φροντίζει συνεχώς να ενημερώνει, να διαφημίζει και να προβάλλει τα προϊόντα της στο αγοραστικό κοινό, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε κάθε στοχευμένη εκδήλωση με παρουσία που μπορεί να βοηθήσει προς αυτόν τον σκοπό.

Με κύριο μέλημα, στην Ευρώπη ΑΕ, να διατηρήσουμε την αξιοπιστία που έχουμε κερδίσει, να εμπλουτίσουμε την γκάμα των προϊόντων και να εξελίξουμε τη λίστα αυτών, θέλουμε να είμαστε δίπλα στον επαγγελματία λιανέμπορο και να τον στηρίζουμε συνεχώς.

0 0 vote
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments