Νέα ρύθμιση στη ΔΕΗ για τις επιχειρήσεις

0
1840

Νέα ρύθμιση στη ΔΕΗ για τις επιχειρήσεις. 

Μέχρι και 36 δόσεις με μειωμένη προκαταβολή προβλέπει το νέο σχέδιο ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ, που έχουν ξεπεράσει τα 1,9 δισ. ευρώ. Οι ρυθμίσεις θα είναι έντοκες με το συμβατικό επιτόκιο, που είναι γύρω στο 5,7%, ενώ προϋπόθεση είναι η εμπρόθεσμη καταβολή των τρεχουσών λογαριασμών. Επίσης, δεν υπάρχει κάποια προθεσμία.

Ο Υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την ανακοίνωση του νέου σχεδίου, προανήγγειλε σύντομα ανακοινώσεις για μείωση του κόστους ενέργειας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια, όπως ζητούν οι δανειστές.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η ΔΕΗ δίνει τη δυνατότητα να πληρωθούν τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στην κρίση. Όπως τόνισε, το νέο σχέδιο θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε μια δύσκολη στιγμή. Μάλιστα, τόνισε το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν ήταν δημόσια η ΔΕΗ, δεν θα μπορούσε να κάνει η επιχείρηση αυτή τη διευκόλυνση και πρόσθεσε ότι αυτό το σχέδιο το αγκάλιασαν όλα τα στελέχη και οι εργαζόμενοί της.

Πιο συγκεκριμένα, η εξόφληση των οφειλών θα γίνεται με έως και 36 δόσεις, ενώ ο αριθμός θα είναι σε συνάρτηση του προφίλ του πελάτη και με βάση την οικονομική του κατάσταση, δηλαδή με το νέο σχέδιο οι δόσεις, που ήταν περίπου οκτώ, 5πλασιάζονται. Εξαιρούνται οι εποχιακές επιχειρήσεις. Θα υπάρχει προκαταβολή από 10% και από 8 έως 18 δόσεις για τις τουριστικές και εποχιακες επιχειρήσεις, συνάρτηση της συνέχειας λειτουργίας τους.

Επίσης, μειώνεται η προκαταβολή στο 10% από 20%. Για όσους ειναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου, για τις ευάλωτες ομάδες, θα έχουν από 40 εώς 60 δόσεις.

Παροχή δυνατότητας ένταξης τις νέες ρυθμίσεις  θα έχουν και οι καταναλωτές οι οποίοι ήδη έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους με όρους λιγότερο ευνοϊκούς.

Επίσης, προβλέπεται προκαταβολή μικρότερη και περισσότερες δόσεις σε πελάτες που έχουν μη ορθή συμβατικά συμπεριφορά, στους οποίους παρέχεται η ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των σχέσεών τους με την επιχείρηση. Δηλαδή, δίνεται η δυνατότητα και σε «κακούς» πελάτες που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να πάρουν δόσεις ή απαιτούσε η ΔΕΗ μεγάλη προκαταβολή.

Πηγή: https://www.minimarketmag.gr

0 0 vote
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments