Ξαναστήνεται με δωρεές το πυρπολημένο περίπτερο στην Πατησίων

0
2848

Με αντίποινα απειλούν οι περιπτερούχοι αυτούς που έκαψαν το περίπτερο της Πατησίων στα μέσα Δεκεμβρίου. Σε ανακοίνωση τους καταγγέλλουν τη στάση της Αστυνομίας, καθώς και την ανοχή της Κυβέρνησης σε ανάλογα περιστατικά.

Τις συνεργαζόμενες εταιρείες να παράσχουν δωρεές για την επισκευή και την επαναλειτουργία του περιπτέρου που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον εμπρησμό καλεί η Ένωση Περιπτερούχων, ενώ σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής προσκαλεί τους επαγγελματίες του χώρου να συνδράμουν οικονομικά για την επαναλειτουργία του.

«Με ιδιαίτερο αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε την άνανδρη επίθεση μπαχαλάκηδων και την πυρπόληση του Περιπτέρου του συναδέλφου μας (δεν ανακοινώνουμε το όνομα του συναδέλφου μας του οποίου τα πλήρη στοιχεία κατέχουμε, για λόγους σκοπιμότητας)» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου, τονίζοντας πως «Καταπώς φαίνεται το απόστημα των Εξαρχείων σπάει στα μούτρα όσων το εξέθρεψαν εδώ και δεκαετίες, καλλιεργώντας για δικές τους σκοπιμότητες ένα άντρο ανομίας και εγκληματικότητας στην καρδιά της Αθήνας. Δυστυχώς όμως οι επιπτώσεις γίνονται αισθητές στο βιος των μεροκαματιάρηδων συναδέλφων μας και αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

Μάλιστα, όπως τονίζει η ανακοίνωση: Αυτό που επίσης είναι ανεπίτρεπτο είναι το γεγονός ότι η «έξωση», η βιαιοπραγία και η καταστροφή της περιουσίας και των μέσων προσπορισμού του συναδέλφου μας έγιναν μπροστά στα μάτια και με την ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Φαίνεται ότι η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνησή μας θεωρεί σημαντικότερο το, κάπως ιδιόρρυθμο, «δικαίωμα στην έκφραση» των ανεπάγγελτων κηφήνων (ενίοτε δε και τέκνων πλουσίων οικογενειών) των Εξαρχείων από το βιοπορισμό των βιοπαλαιστών, νομοταγών πολιτών.

Μόνο θλίψη και αηδία για τη συνεχιζόμενη διολίσθηση της χώρας μας στον κατήφορο της ανομίας και της ανοχής της παραβατικότητας μπορούμε να εκφράσουμε, μαζί με τη συμπαράστασή μας στο σκληρά δοκιμαζόμενο μέλος μας και την οικογένειά του. Να είναι σίγουροι οι πολιτικά υπεύθυνοι κ.κ. Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης ότι θα μετέλθουμε κάθε νόμιμου μέσου για να τιμωρηθούν για την αδράνεια και την απραξία στις οποίες καταδίκασαν την αστυνομία.

Οικονομική στήριξη

Με έκτακτη απόφαση του Προέδρου του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής, κου. Γεωργίου Δούκα και του Γενικού Γραμματέα, κου. Γεώργιου Παξιμάδη, το Σωματείο ενισχύει τον συγκεκριμένο συνάδελφο με 3.000 ευρώ.

Το συνδικάτο προσκαλεί όλες τις Kαπνοβιομηχανίες και τις συναλλασσόμενες εταιρείες του κλάδου μας να συνδράμουν άμεσα οικονομικά ώστε ο συνάδελφός μας οικογενειάρχης να κάνει εορτές διότι έχει δικαίωμα και αυτός. Ήδη ο Πρόεδρος της Patenta Group, κος. Νίκος Δήμου, θα αντικαταστήσει δωρεάν το κουβούκλιο του συναδέλφου μας ώστε να συνεχίσει να υπάρχει το συγκεκριμένο περίπτερο στην γωνία Πατησίων και Τοσίτσα.

Στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του συναδέλφου από το Συνδικάτο ώστε να υπάρξει άμεσος συντονισμός όλων των ενδιαφερομένων μερών για γρήγορη αποκατάστασή του, επισημαίνοντας πως «Προειδοποιούμε Κυβέρνηση και όλους τους ψευτοαναρχικούς που βγάζουν “γούστα” καίγοντας ξένες περιουσίες ότι σε περίπτωση που θα συμβεί άλλο κρούσμα εις βάρος οποιουδήποτε Περιπτέρου, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου με πλήρη συναίσθηση όλων των νομικών επιπτώσεων εις βάρος του, τους υπόσχεται ότι θα τους κεράσει αντίστοιχο “κολομβιανό μενού”».

0 0 vote
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments