Τα Ελληνικά Περίπτερα Υπό Εξαφάνιση

0
384

Αυτά τα φημισμένα περίπτερα που υπήρχαν σε κάθε σταυροδρόμι των πόλεων και πλατείες των χωριών που τα είχαν κυρίως ανάπηροι πολέμου, τείνουν να εξαφανιστούν όπως και παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα.

Ήταν τα μίνι-μάρκετ του πεζόδρομου που, εκτός από τσιγάρα, εφημερίδες, περιοδικά και σουβενίρ, πουλούσαν όλα τα είδη ακόμα και τα φημισμένα παγωτά ΕΒΓΑ και αναψυκτικά. Επίσης, ήταν και τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ με μετρητές για εσωτερικές και εξωτερικές κλίσεις. Επιπλέον, ο περιπτεράς ήταν γνώστης πολλών πληροφοριών σχετικά για την περιοχή του και ένας τόπος συνάντησης.

Ο λόγος της εξαφάνισής τους οφείλεται στην απελευθέρωση των αδειών τους και πώλησης τσιγάρων, η αντικαπνιστική εκστρατεία με λιγότερους καπνιστές, και αυτών που δεν διαβάζουν πλέον εφημερίδες λόγω του ίντερνετ και η μεγάλη ανταγωνιστικότητα.

Η πολύωρη εργασία σε πολύ στενό χώρο και μειωμένα έσοδα και λόγω της οικονομικής κρίσης και του κορονοϊού αναγκάζονται και βάζουν λουκέτο όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις.

Το έργο αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά που έκανα λόγω του κορονοϊού που την πλήξη την έκανα ευχαρίστηση στα 91 μου χρόνια. Είναι φτιαγμένο από μνήμης που έβλεπα συχνά με διαφημίσεις τσιγάρων, περιοδικών και εφημερίδων και άλλες λεπτομέρειες. Είναι διαστάσεων 0.12 επί 0,12 εκατοστών και ύψος 0,20 εκατοστών.

Φώτο: Supplied

Ως διαχειριστής είμαι ο ίδιος μέσα στο περίπτερο για να εξυπηρετήσω το κοινό όσο είμαι στη ζωή.

Πηγή: neoskosmos

0 0 vote
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments