Τύπος; «Ποιος τύπος»

0
2552

Το τελευταίο διάστημα φημολογούταν, το ενδεχόμενο μείωσης των ποσοστών μας από την πώληση του Ελληνικού Τύπου.

Οι φήμες αυτές, φαίνεται να παίρνουν «σάρκα & οστά» μετά από καταγγελίες που μου έγιναν από συναδέλφους!!!

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που έχω, θα εφαρμόσουν την νέα «επιθετική τιμολογιακή πολιτική» από 1/10/2018, έτσι χωρίς καμία επίσημη πληροφόρηση τόσο από το Πρακτορείο Διανομής Ελληνικού Τύπου όσο και από τους συνεργάτες μας εφημεριδοπώλες.

Ήδη έχουν αρχίσει εκφοβισμοί και απειλές από τους κατά τα’ άλλα συνεργάτες μας εφημεριδοπώλες προς συναδέλφους, του τύπου σου κόβουμε την διανομή!!!

Ποιο είναι τελικά το θέμα;

Απλά μείωση του ποσοστού μας και σε πιο βαθμό;

Ποια η αιτιολογία και πως πάνε να το λανσάρουν;

Μένει να το δούμε μιας και δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση τόσο από τους συνεργάτες μας, όσο και από τους μπροστάρηδες του κλάδου μας!!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω συλλέξει, ο νέος τρόπος υπολογισμού της κερδοφορίας μας δεν θα γίνεται επί της λιανικής τιμής πώλησης των εντύπων, αλλά από την αποφορολογημένη αξία αυτών.

Παρακάτω σας παραθέτω δύο παραδείγματα:

  1.  Παράδειγμα πώλησης περιοδικού με δώρο.
  2. Παράδειγμα πώλησης Κυριακάτικης εφημερίδας με δώρο.

Σημειωτέων, πως θα υπάρχει αποφορολογημένη και στον Τύπο χωρίς δώρα.

Το κατά πόσο σύννομη είναι όλη αυτή η αλλαγή που θέλουν να μας περάσουν, θα φανεί σύντομα.

Ωστόσο, έως ότου υπάρξει επίσημη έγγραφη ενημέρωση τόσο από το Πρακτορείο Διανομής Τύπου, όσο και από τους υποπράκτορες, προτείνω να μην δεχτούμε καμία αλλαγή και να συνεχίσουμε να παραδίδουμε επιστροφές με τον τρόπο που πράττουμε σήμερα.  

Καμία σύμβαση συνεργασίας και μάλιστα πολυετή, δεν γίνεται να αλλάξει προφορικά και ιδίως όταν πρόκειται για οικονομικούς όρους!!!

Για να μπορέσουμε να προσφύγουμε σε ένδικα μέσα, θα πρέπει να έχουμε έστω ένα πληροφοριακό έγγραφο των συνεργατών μας. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και η αποδοχή των προφορικών νέων όρων τιμολόγησης, είναι καθολική αποδοχή αυτών που θέλουν μονομερώς να μας επιβάλλουν!!!

 

Πηγή: https://peripterades.blogspot.com

0 0 vote
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments