Στην ελληνική αγορά το American Spirit από την JTI Hellas

1
34608

Για το νέο προϊόν, American Spirit, που παρασκευάζεται 100% χωρίς πρόσθετα και μόνο από ολόκληρα φύλλα καπνού, γεγονός προσδίδοντας του εξαιρετικά υψηλή ποιότητα και μοναδική καπνιστική εμπειρία μιλά στο Retail and Tobacco News o Δημήτρης Παρασκευόπουλος, διευθυντής πωλήσεων της JTI Hellas, επισημαίνοντας πως «Αρχικός μας στόχος είναι η σωστή τοποθέτηση του American Spirit σε επιλεγμένες περιοχές και σημεία πώλησης, τα οποία θεωρούμε ότι είναι τα πλέον κατάλληλα για την περίοδο του λανσαρίσματος του συγκεκριμένου προϊόντος».

Στην εκπνοή της τρέχουσας χρονιάς, η Japan Tobacco International επιχειρεί να αλλάξει τα έως σήμερα δεδομένα της αγοράς, με το λανσάρισμα της σειράς American Spirit. Ποιοι οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη διείσδυση και κατανάλωση του προϊόντος για το 2017;

Το American Spirit αποτελεί ένα ξεχωριστό, ιδιαίτερο προϊόν, το οποίο απευθύνεται σε απαιτητικούς ενήλικες καταναλωτές. Η τοποθέτησή του στην αγορά προβλέπεται να γίνει σταδιακά, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντική η σωστή ενημέρωση του κοινού και η επικοινωνία των ιδιαίτερων, εντελώς ξεχωριστών προϊοντικών του χαρακτηριστικών. Το American Spirit παρασκευάζεται 100% χωρίς πρόσθετα και μόνο από ολόκληρα φύλλα καπνού, γεγονός που προσδίδει στο προϊόν εξαιρετικά υψηλή ποιότητα και μοναδική καπνιστική εμπειρία. Φυσικά, το γεγονός ότι είναι 100% χωρίς πρόσθετα και μόνο από ολόκληρα φύλλα καπνού αφορά στην ποιότητα και μόνον του καπνού που διαθέτει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συνιστά προϊόν μειωμένου κινδύνου.

Τα πρώτα βήματα γίνονται στα μεγάλα δίκτυα διανομής, στις μεγαλουπόλεις της χώρας μας. Πότε προβλέπεται η σταδιακή επέκταση σε όλη την επικράτεια;

Αρχικός στόχος μας είναι η σωστή τοποθέτηση του American Spirit σε επιλεγμένες περιοχές και σημεία πώλησης, τα οποία θεωρούμε ότι είναι τα πλέον κατάλληλα για την περίοδο του λανσαρίσματος του συγκεκριμένου προϊόντος. Οποιαδήποτε περαιτέρω επέκτασή του θα αποφασιστεί μελλοντικά. Το βέβαιο είναι, όπως άλλωστε για όλα μας τα προϊόντα, ότι το δίκτυο των συνεργατών μας αποτελεί την κινητήριο δύναμη που διασφαλίζει την έγκαιρη παρουσία των προϊόντων μας στο ράφι του λιανοπωλητή, έτοιμα προς πώληση, καθώς και τη διάθεση του American Spirit στους ενήλικες καταναλωτές.

Ποια τα σχέδια και ποιες υποστηρικτικές ενέργειες προβλέπονται για την προώθηση του νέου σήματος;

Καθώς πρόκειται για ένα καπνικό προϊόν, οποιεσδήποτε ενέργειες εστιάζουν μόνο στα σημεία πώλησης, όπως ορίζει ο νόμος. Έμφαση θα δοθεί στη σωστή ενημέρωση τόσο του εμπορικού μας δικτύου όσο και στη διαθεσιμότητα και επικοινωνία του προϊόντος, πάντα στο χώρο του σημείου λιανικής.

Τι έχει δείξει η έως σήμερα εμπειρία από το λανσάρισμα του προϊόντος σε άλλες χώρες; Ποιες περιπτώσεις αποτελούν καλό case study για την Japan Tobacco International διεθνώς;

Το American Spirit έχει πιστό κοινό σε πολλές διαφορετικές χώρες. Το κοινό στοιχείο ανάμεσα στις αγορές όπου ήδη σημειώνει επιτυχία, είναι η σωστή ενημέρωση και επικοινωνία στον ενήλικα καταναλωτή για τα ξεχωριστά προϊοντικά του χαρακτηριστικά. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε συνεργασία με τον λιανοπωλητή.

Αναφορικά με το δίκτυο λιανικής, πόσο δύσκολο είναι ένα νέο προϊόν να φτάσει και να διεισδύσει στην αγορά;

Για να φτάσει το προϊόν μας στον καταναλωτή περνάει μέσα από μια μεγάλη αλυσίδα διαδοχικών βημάτων και συγκεκριμένα στάδια, όλα πολύ σημαντικά για τη σωστή παρουσία των προϊόντων μας στην αγορά.

Αν εξαιρέσουμε τα στάδια της παραγωγής του προϊόντος, ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της αλυσίδας αυτής αποτελεί αναμφισβήτητα η διανομή των προϊόντων στην αγορά. Για τη JTI, η συνεργασία της με το δίκτυο εμπορικών συνεργατών του αποκλειστικού διανομέα της, την εταιρεία Αθανασίου ΕΑΕ, έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία και για αυτόν ακριβώς το λόγο επενδύει σε αυτή τη συνεργασία, με σκοπό τη διατήρηση μιας άψογης και αμοιβαία επωφελούμενης επαγγελματικής σχέσης, καθώς και τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διάθεσης και διανομής των προϊόντων της.

Δεν θα είχε καμία σημασία να διαθέτουμε δυνατές μάρκες χωρίς αντίστοιχα να έχουμε μαζί μας ένα δυνατό, ευέλικτο και εκσυγχρονισμένο δίκτυο διανομής. Για το λόγο αυτό, έχουμε θεσπίσει ένα μοντέλο συμβούλου για το σημείο λιανικής όπου ο πωλητής μας εκπαιδεύεται σε ένα στρατηγικό πλαίσιο μιας σφαιρικής παροχής συμβουλών για το πλήρες ανάπτυγμα των θεμάτων που αφορούν στο σημείο πώλησης. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι «χτίζουμε» μια αρραγή σχέση με το λιανικό σημείο και τους ανθρώπους του. Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται και η δημιουργία του πρώτου διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού για τους εμπορικούς συνεργάτες της μικρής λιανικής (λιανικά σημεία πώλησης καπνικών προϊόντων. Πολύ συνοπτικά, πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση που δηλώνει τη διαρκή και πολύπλευρη στήριξη που παρέχει η JTI στους λιανοπωλητές μέσω της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και της εκπαίδευσης που προσφέρει το συνεργατικό αυτό ραδιόφωνο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και στην προκειμένη περίπτωση του νέου αυτού και ξεχωριστού προϊόντος, είμαστε βέβαιοι ότι η αγορά θα το ‘αγκαλιάσει’ και θα το υποστηρίξει, στηρίζοντας και τη μελλοντική διεύρυνση της διαθεσιμότητάς του.

Σύσσωμη η αγορά έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία της στο μείζον ζήτημα πρόσθετης επιβάρυνσης με φορολογικά μέτρα στα καπνικά. Ποια η θέση της JTI και πως εκτιμά ότι θα επιδράσει το μέτρο αυτό στην κατανάλωση και το λαθρεμπόριο;

Η JTI είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε αιφνίδια και δυσανάλογα υψηλή φορολόγηση των προϊόντων καπνού. Και τούτο γιατί μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις της φορολογίας την τελευταία εξαετία, η νόμιμη αγορά έχει συρρικνωθεί κατά 50% ενώ το παράνομο εμπόριο έχει εκτοξευθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας μάλιστα το 20%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας που επιβεβαιώνονται και από πρόσφατη δημοσιοποιημένη έρευνα, η αγορά των τυποποιημένων τσιγάρων και του λεπτοκομμένου καπνού θα σημειώσει σημαντική πτώση, θα προκαλέσει αναστάτωση στην αγορά, ενώ θα αυξηθεί το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ειδικά για την κατηγορία του λεπτοκομμένου καπνού, ο υψηλός φόρος σε συνδυασμό με τον πρόσφατο καθορισμό της ελάχιστης συσκευασίας στα 30 γρ έχει ήδη εκτινάξει τις τιμές των προϊόντων αυτών σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο μόνος τρόπος που φαντάζει ρεαλιστικός πλέον για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι μια συνολική στρατηγική σε βάθος χρόνου εκ μέρους της κυβέρνησης η οποία πρέπει να εκπονήσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα φορολογικού σχεδιασμού παράλληλα με την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και την καταστολή του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου.

Ποιες αλλαγές επιφέρει η ανάληψη νέων καθηκόντων από τον Edoardo Voletti, στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα;

Η JTI διαπνέεται από ένα πνεύμα δυναμισμού και δημιουργικότητας το οποίο αναπτύσσεται διαρκώς πάνω σε σταθερές αξίες τις οποίες υπηρετούν απαρέγκλιτα όλα τα στελέχη και οι εργαζόμενοί της. Ως εκ τούτου ο κ. Edoardo Voletti ανέλαβε τα καθήκοντά του αξιοποιώντας μια τεράστια εμπειρία από άλλες αγορές με εξαιρετικά πετυχημένη θητεία, προκειμένου να εγγυηθεί την ορθή και πιστή τήρηση των στόχων που έχει θέσει η κεντρική διοίκηση.

Οι νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που παρουσιάζονται στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική συγκυρία αλλά και το ζητούμενο της περαιτέρω ανάπτυξης της JTI στις εν λόγω αγορές, βρίσκουν στο πρόσωπο του κ. Edoardo Voletti τον κατάλληλο εκφραστή των θέσεων και προοπτικών της εταιρείας. Θεωρώ πολύ χρήσιμο να σας παραπέμψω στα ίδια τα σχόλια του κ. Voletti κατά την ανάληψη των καθηκόντων του: «Αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για εμένα η ανάληψη μιας τόσο σημαντικής θέσης σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αγορά με κομβική σημασία για τη διεθνή δραστηριότητα της JTI και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία για την οικονομία της χώρας. Παράλληλα, η συνεργασία μου με την ομάδα της JTI Ελλάδας με τιμά ιδιαιτέρως και έχω ήδη πειστεί ότι μαζί θα σταθούμε στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων θέτοντας ως σταθερή προτεραιότητά μας τη διατήρηση των αξιών της JTI».

0 0 votes
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
DIMITRIOS GERASIMIDIS
DIMITRIOS GERASIMIDIS
Ιούνιος 29, 2021 8:01 πμ

WERE CAN I PAY AMERICAN SPIRITS.