Β. Κόκκαλης: Ο νόμος για την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης καθιστά την Ελλάδα φιλική προς τις επενδύσεις

0
2792

Ως έναν νόμο που καθιστά την Ελλάδα φιλική προς τις επενδύσεις χαρακτήρισε αυτόν για την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως ήδη δόθηκαν οι πρώτες δύο άδειες, σε επιχειρήσεις από την Κόρινθο και τη Λάρισα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να δοθούν και οι υπόλοιπες που θα «πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου». Σύμφωνα με τον ίδιο, εκκρεμούν άλλες 12 αιτήσεις για μονάδες καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, με τον μέσο όρο της κάθε επένδυσης να ανέρχεται από 20 έως 30 εκατ. ευρώ.

 Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι «μιλάμε για επενδύσεις περίπου 180 εκατ. ευρώ και τη δημιουργία 800 νέων θέσεων εργασίας», οι οποίες θα αφορούν απλό εργατικό δυναμικό και επιστημονικό.

Επίσης, επεσήμανε πως αυτές οι μονάδες είναι ολοκληρωμένες και περιλαμβάνουν τα θερμοκήπια και την εγκατάσταση, δηλαδή τον χώρο επεξεργασίας παρασκευής χαπιών ή λαδιού. Όπως παρατήρησε, από την εξαγωγική δραστηριότητα αυτών των εταιρειών, μέσω της φορολόγησης, θα προκύψουν και έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο.

Τέλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι οι μονάδες αφορούν επιχειρηματίες στη βιομηχανία φαρμάκου, όχι τους απλούς αγρότες, για τους οποίους -όπως ανέφερε- «θα ανοίξει το πλαίσιο» και θα μπορούν να καλλιεργούν βιομηχανική κάνναβη, ο καρπός της οποίας θα «μπορεί να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μονωτικά υλικά και ως συμπλήρωμα διατροφής, όπως συμβαίνει ήδη σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες».

 

Πηγή: https://www.zougla.gr

0 0 vote
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments