ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

0
280

Με βάση την πενιχρή διαθέσιμη γνώση όσον αφορά το ενδοκανναβινοειδές σύστημα και γενικότερα την επιστήμη των κανναβινοειδών, μερικοί ερευνητές έχουν υποθέσει ότι πολλές ασθένειες, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, μπορεί να προκαλούνται από μια απλή ανεπάρκεια των ενδογενών (εσωτερικά παραγόμενων) κανναβινοειδών ή ενδοκανναβινοειδών. Αυτή η κατάσταση έχει ονομαστεί Κλινική Ενδοκανναβινοειδής Ανεπάρκεια, ή CECD και επίσης αποκαλείται Σύνδρομο Ενδοκανναβινοειδούς Ανεπάρκειας.
Οι ερευνητές έχουν κατανοήσει ότι το ενδοκανναβινοειδές σύστημα τουσώματος διατηρεί την ομοιόσταση, που σημαίνει ότι ελέγχει και ρυθμίζει τον πόνο, την όρεξη, τον ύπνο, την φλεγμονή, και τον μεταβολισμό των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένου του κύκλου της ζωής τους. Έτσι, η έλλειψη των κανναβινοειδών θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση σε πολλαπλά συστήματα του σώματος. Θεωρείται ότι αυτή η διάσπαση, ή η έλλειψη της ομοιόστασης, οδηγεί σε πιο σημαντικά και απειλητικά για τη ζωή προβλήματα.
Οι ασθενείς που βρίσκουν ανακούφιση από τα συμπτώματά τους με τηνΚάνναβη, απλά συμπληρώνουν την ανεπάρκεια του ενδοκανναβινοειδούς τους σύστηματος με κανναβινοειδή από την Κάνναβη; Μπορεί να θεωρηθεί ότι τα κανναβινοειδή της Κάνναβης απλά συμπληρώνουν ή ακόμα και, σε ακραίες περιπτώσεις, αντικαθιστούν τα ανθρώπινα ενδοκανναβινοειδή;
Αρκετοί αξιόλογοι ερευνητές έχουν εισηγηθεί ότι μια ενδοκανναβινοειδής ανεπάρκεια μπορεί να είναι υπεύθυνη για ασθένειες όπως οι ημικρανίες, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του Crohn.
Σύμφωνα με τον Δρ Ethan Russo, ανώτερο ιατρικό σύμβουλο τηςGW Pharmaceuticals, της βρετανικής εταιρείας που κατασκευάζει τοSativex, μια συνθετική μορφή της THC, “τα ελλιπή επίπεδακανναβινοειδών μπορεί να είναι η βασική αιτία πολλών καταστάσεων που μετριάζονται από την Κάνναβη”.
Μπορούν τα κανναβινοειδή να επιβραδύνουν τη γήρανση;
Ορισμένοι ειδικοί προχώρησαν ακόμη περισσότερο. Ο Δρ Robert Melamede, πρώην πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, πιστεύει ότι τα κανναβινοειδή μπορούν να επιβραδύνουν ακόμα και τη διαδικασία της γήρανσης.
Οι περισσότεροι ερευνητές αναγνωρίζουν το ρόλο των ελεύθερων ριζώνκατά τη διαδικασία της γήρανσης. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν ναπολλαπλασιαστούν γρήγορα και να γίνουν ανεξέλεγκτες αν δεν υπάρχουν αντιοξειδωτικά που θα βοηθήσουν να ξεπλυθούν από το σώμα. Η αφθονία των ελεύθερων ριζών στο σώμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φλεγμονή, ενισχύοντας άλλα προβλήματα υγείας που συνήθως συνδέονται με τη γήρανση.
Ο Δρ Melamede πιστεύει ότι τα κανναβινοειδή μπορούν να κάνουν τηνυπέρβαση στη βοήθεια των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας ή καρκίνο και πιστεύει ότι παίζουν ρόλο στην πρόληψη και τη ρύθμιση όλων των ασθενειών που συνδέονται με την ηλικία.
Για παράδειγμα, κανναβινοειδή όπως η κανναβιδιόλη (CBD) και ηκανναβιχρωμίνη (CBC), είναι γνωστά για την ανακούφιση της φλεγμονής,ενώ άλλα κανναβινοειδή, όπως η τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και ηκανναβινόλη (CBN) είναι γνωστό ότι δρουν ως αντιοξειδωτικά. Αυτοίείναι δύο σημαντικοί παράγοντες στο δρόμο για την ομοιόσταση και τηγενική υγεία.
Με σχετικά μικρή γνώση για τα κανναβινοειδή και τις αλληλεπιδράσειςτους με το ανθρώπινο σώμα, αυτή η νέα έρευνα δείχνει προς ένα μέλλον στο οποίο η θεραπεία των κανναβινοειδών, είτε προέρχονται από ολόκληρο το φυτό ή μέσω εκχυλισμάτων, μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για ένα πολύ ευρύτερο φάσμα ασθενειών από ότι αρχικά πιστευόταν.
“Κανείς δεν πεθαίνει από γηρατειά”
Σύμφωνα με τον Δρ Melamede, “Κανείς δεν πεθαίνει από γηρατειά.Οι άνθρωποι πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία”.
Το ιατρικό κατεστημένο ασχολείται με πολλές ασθένειες που σχετίζονταιμε την ηλικία, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, με βάσητην αντίδραση. Με άλλα λόγια, όταν ένα άτομο έχει μια καρδιακήπροσβολή, οι γιατροί και οι νοσοκόμες προσπαθούν να του σώσουν τη ζωή αφότου έχει γίνει το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς. Ωστόσο, η θεραπεία των κανναβινοειδών μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το μοντέλο αντίδρασης με ένα μοντέλο πρόληψης.
Η εφαρμογή της θεραπείας των κανναβινοειδών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τη φλεγμονή και τις ελεύθερες ρίζες, βελτιώνοντας ή εξαλείφοντας έτσι δεκάδες καταστάσεις σχετιζόμενες με την ηλικία, που διαφορετικά θα σπέρνουν τον όλεθρο, μετά τον οποίο οι γιατροί απλά θα προσπαθούν να καθαρίσουν το χάος και να κρατήσουν τον ασθενή στη ζωή.
Στις επόμενες δεκαετίες, μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να φαίνεται τόσοπρωτόγονη όσο και η θεραπεία με βεντούζες.

Πηγή:  https://www.whaxy.com/learn/what-is-cannabinoid-deficiency+

0 0 vote
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments