Υπουργείο Υγείας – Κατάθεση Τροπολογίας που αφορά την Κυκλοφορία ΜΗ Νικοτινούχων Υγρών αναπλήρωσης Ηλεκτρονικών Τσιγάρων.

0
4440

Με καθυστέρηση έξι μηνών, κατατέθηκε η τροπολογία που αφορά την επανακυκλοφορία των μη νικοτινούχων υγρών αναπλήρωσης για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου εδώ και έξι μήνες υπήρξε μεγάλη αναστάτωση με σχετικές εγκυκλίους που είχαν εκδώσει, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας καθώς και η ΑΑΔΕ.

Η σχετική τροπολογία έρχεται για να αποκαταστήσει την ομαλοποίηση που αφορά τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου βάζοντας νέους κανόνες στην παραγωγή και στη διάθεση λιανεμπορίου. Με τη νέα τροπολογία, καταργείται η πώληση των Shake N Vape και πλέον όλα τα υγρά, νικοτινούχα ή μη, θα κυκλοφορούν προς τους καταναλωτές έτοιμα για άτμισμα με τις ανάλογες πιστοποιήσεις από τους κατασκευαστές τους από Ελλάδα ή από το εξωτερικό.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ είναι,  ποιος θα είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα μη νικοτινούχα υγρά.

Υπενθυμίζουμε ότι, το Προεδρείο του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν.Αττικής είχε παρέμβει για το όλο θέμα με την κατάθεση σχετικού Υπομνήματος δια μέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου κου Ευάγγελου Παπαγιάννη.

Δείτε τη σχετική Τροπολογία:

 

Δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας:

 

 

Δείτε την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ:

 

 

Δείτε το Υπόμνημα του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν.Αττικής :

 

0 0 vote
Article Rating
Εγγραφή στη ροή σχολίων
Ενημέρωση για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments